Ciasto jogurtowe przepis |
Składniki
- 200g jogurtu naturalnego
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1/4 kostki masła
- 3 jaja
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczki skórki cytrynowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Wykonanie
Jogurt ubijamy z cukrem, jajkami i skórką z cytryny. Gdy składniki się połączą dodajemy roztopione, chłodne masło oraz przesiana mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy krótko ciasto, ok 2min. Ciasto przekładamy do formy-keksówki, wyłożonej papierem. Wyrównujemy i wkładamy do piekarnika, pieczemy ok 50-55min w 180*C do suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto jogurtowe |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz