Ciasteczka robi się szybko, a są mega pyszne. Polecam! Z podanej ilości wychodzi ok 30szt.
Składniki
- 200g mąki
- 200g marcepanu
- 50g cukru pudru
- 100g masła
- 1 jajo
- łyżeczka skórki cytrynowej
Dodatkowo
- Dżem lub marmolada
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odrywać ciasto i tworzyć kulki wielkości orzecha włoskiego. W środku zrobić wgłębienie i wypełnić 1/2łyżeczki dżemu lub marmolady. Piec ok 15min w piekarniku nagrzanym do 170*C lub na złoty kolor.
Takie ciastka to mistrzostwo! Do kawy moglibyśmy ich całe mnóstwo pochłonąć 😊
OdpowiedzUsuńDokładnie, czasem im prościej tym lepiej
Usuńświetne! został mi marcepan i nie wiedziałam jak go spożytkować :)
OdpowiedzUsuń