Trochę więcej czasu może zająć przygotowanie, ale warto. Jest pyszna.
Spód
- 250g mąki
- 150g masła
- 1 jajo
- szczypta soli
Farsz
- 230g ugotowanej fasolki szparagowej
- 100g szynki parmeńskiej
- 3 jaja
- 180g śmietany
- 80g kremowego serka koziego
- tymianek
- sól
- pieprz
Spód. Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić następnie rozwałkować i wyłożyć na formę do tarty, ponakłuwać i piec ok 15min w piekarniku nagrzanym do 180*C.
Farsz. Na podpieczony spód wyłożyć ugotowaną fasolkę ułożyć szynkę. Jaja wymieszać ze śmietaną i przyprawami. wylać na wierzch tarty. Poukładać kawałki sera koziego. Piec tartę dalej ok 30min w temp. 180*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz