piątek, 31 lipca 2020

Babeczki z czerwoną porzeczką

Słodkie babeczki z kwaśną porzeczką - duet doskonały.

Składniki na 12 sztuk
  • 250g mąki
  • 170g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100g masła
  • 2 jaja
  • 125ml mleka
  • 250g porzeczek
Piekarnik nagrzać do 190*C. Masło roztopić i ostudzić, dodać mleko i jaja, wymieszać. W misce wymieszać suche składniki. Dodać wymieszane masło z mlekiem i jajami, wymieszać, dodać 3/4 porzeczek, delikatnie wymieszać. Rozłożyć ciasto do 12 papilotek, na wierzch ułożyć pozostałe porzeczki i posypać odrobiną cukru. Po upieczeniu zrobi się chrupka skorupka. Piec ok 30 min lub do suchego patyczka. Inspiracja Kwestia Smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz